Spre glede i hverdagen

Det finnes så mange ulike måter å spre glede på i hverdagen. De fleste av tingene er enkle og du vil gjøre både din dag og noen andres dag bedre.

 

Sett pris på dine nærmeste

 

thank-you-515514

Si takk!

Det er viktig å sette pris på de menneskene du har rundt deg. Si takk for alle de dagligdagse tingene vi tar for gitt, og til noen som har gitt deg mye i livet men som du aldri egentlig har takket ordentlig. Du kan si takk direkte til personen, skrive en fin melding eller ta en telefon. Verdien av ordet takk er stor, mye større enn vi tror. Tenk over hvor glad du blir når noen virkelig setter pris på deg. Se gjerne en 3 minutters TED-talk Remember to say thank you.

 

flowers-bouquet-1031266_1920Gi blomster!

Kjenner du noen du kunne gledet med en bukett blomster? Kanskje en kollega, en venn eller en slektning som du ikke har sett på lenge. Noen som er flinke til å glede deg, eller noen du vet trenger en liten oppmuntring. Blomsten kan være stor eller liten, her er det definitivt tanken som teller!

 

 

cards-686721_1920Skriv en fin lapp til noen!

Hvor hyggelig er det ikke å finne en liten lapp med en koselig beskjed? Skriv noen gode ord på en post it-lapp, og legg den på kontoret til en kollega, heng den på speilet til samboeren, eller gi den til noen du kjenner. Noen ord på en lapp kan ha stor betydning for mottakeren.

 

 

flower-887443_1920Gi en person i ditt nettverk en positiv hilsen fra deg.

Bestreb deg etter å si minst en positiv ting om et menneske hver dag! Gleder du andre, vil du også selv bli glad. Les gjerne artikkelen Lykke er smittsomt fra NRK om temaet. Trenger du ideer og inspirasjon, kos deg med denne videoen fra Youtube Street Compliments.

 

 

bun-608909_1920Overrask noen med omtanke

Overrask noen med en liten gave, bak noen muffins eller hjemmelagde knekkebrød, inviter til middag eller kom med egne ideer for å glede en annen. Det kan være hva som helst, det aller viktigste er at dette vil gjøre personen glad. Litt omtanke når vi minst venter det kan gjøre en dag så mye bedre.

 

 

VennerTa en telefonsamtalen til en venn eller et familiemedlem

Av mange ulike grunner kan det gå lang tid mellom vi snakker med en venn eller et familiemedlem. Kanskje hverdagen har vært ekstra hektisk i det siste, eller kanskje akkurat denne personen bor i en annen by eller i et annet land. Ta opp telefonen og ta den samtalen du har tenkt på så lenge. La en venn eller et familiemedlem få gleden av å vite at du tenker på ham/henne, og bryr deg om hvordan det går med personen. Enda bedre, besøk personen hvis du har mulighet til det!

 

Gjør noe godt for en ukjent

 

hjerte-kaffe

Overrask en du ikke kjenner, ved å gi dem noe varmt i koppen.

Kanskje er du vil overraske en du ikke kjenner i løpet av uken? Om du likevel går innom en kafé en dag, hvorfor ikke betale for en ekstra kopp med noe varmt i? Kjøp en kaffe mer enn du trenger selv, og gi beskjed om at den skal være til den neste kunden som dukker opp. En herlig måte å spre litt glede på.

 

 

homeless-man-833017_1280Virkelig se de som sitter ute på gaten

Mange av oss går forbi flere personer som sitter på gaten uten å se disse personene ordentlig. Det ligger ofte en lang historie bak hvorfor denne personen sitter her. Hva hvis du gir personen som sitter ute en kopp kaffe, litt penger eller tar en prat med ham eller henne? Husk at menneskeverdet er det samme for alle, uansett hvor personen bor eller hva han gjør. Se videoen om hjemløse som forteller overraskende fakta om seg selv.

 

smile-191626_1920Gi et smil!

Det er ikke alltid så mye som skal til for å spre litt glede! Gjør en liten ekstra innsats ved å smile til de du møter. Si gjerne hei til personer du går forbi på gata, og gjør det lille ekstra for de du har rundt deg. Vi lover at også du vil føle deg ekstra glad.

 

 

 

Ta vare på deg selv

 

SpregledehjerteHusk å gjøre noe godt for deg selv også

Ta vare på deg selv, og gjør noe som gjør deg selv glad. Gjør noen av de tingene du ellers ikke unner deg, som du er for travel for å ta deg tid til, eller fordi du tenker at andre kommer først. Ta deg tid til å fokusere på at du skal ha det godt og hva som er dine behov, så har du et mye bedre utgangspunkt for å også spre glede til andre i hverdagen!

 

 

Har du hverdagstips som andre burde få vite om? Del gjerne dine tips med oss på sosiale medier med #spreglede, eller send oss et tips på elisabeth@spreglede.org.