Spre glede ved å gi bort noe

Du kan gjøre en stor forskjell for noen ved å gi bort noe du ikke trenger lenger. Vi gir deg forslag til hvordan du kan spre glede ved å gi bort blant annet klær, ting og donere blod.

Gi bort klær eller ting

 

Bilde Ane og NoahGi klær til UFF

Du kan støtte UFF ved å levere inn klær, sko og interiørtekstiler til de 2600 tekstilinnsamlingscontainere som står over hele landet. De har også Norges største vintagebutikk UFF UnderGround i Oslo, med tøy til enhver anledning. Dersom du gir 1 kilo tøy sparer du miljøet for 5 kilo CO2. Det er også svært miljøvennlig å ikke alltid å kjøpe nytt! UFF støtter bistandsprosjekter med inntektene de genererer gjennom innsamling og salg av tekstiler. Les mer på UFFs hjemmesider.

 

 

hat-591973_1920Gi klær til Fretex

Ved å donere klær til Fretex muliggjør du attføringsplasser for personer som faller utenfor et ordinære arbeidslivet av ulike grunner. Du støtter klima ved gjenbruk, og en del av kjøpesummen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid og lavterskeltilbud. Du kan sende inn klær, donere det i en innsamlingsboks som finnes over store deler av landet. Du kan også donere ting eller møbler til deres butikker. Les mer på Fretex sine hjemmesider.

 

 

Spre gledeGi klær og ting til flyktningmottak

Mange flyktningmottak over hele landet trenger varme jakker, regntøy, sko, hansker, luer og skjerf. Det er også et stort behov for alt av barneutstyr og sanitærartikler. Har du noen hobbyting liggende, som leker til barn eller en symaskin eller garn blir dette også veldig godt tatt imot. Refugees Welcome to Norway har på sine hjemmesider samlet oversikt over alt de ulike mottakene trenger, og du kan ta direkte kontakt med mottakene. Du kan også ta kontakt på din lokale facebook-gruppe.

 

Redd liv ved å donere blod eller bli organdonor

 

FullSizeRender (1)

Gi blod til blodbanken

Mange mennesker kan ikke overleve uten blodoverføring, og da er man avhengig av hjelp fra medmennesker. Blodbankene rundt om i Norge trenger flere blodgivere for å kunne redde flest mulig mennesker. I dag er det 2 % av Norges befolkning som gir blod. Målet til Røde Kors sitt blodprogram er at 3 % skal gi blod, og da håper vi at du vil melde deg som blodgiver i din lokale blodbank. Se mer informasjon på giblod.no, og les også gjerne Marits blogginnlegg om å gi blod.

 

Organdonasjon-logo-KvadratBli organdonor

Til enhver tid står det rundt 300-400 personer på venteliste til et livreddende organ. En donor kan redde opp til syv liv. Det er viktig du informerer dine nærmeste om ditt ønske om å bli organdonor, slik at de slipper å ta et vanskelig valg dersom dette skulle bli aktuelt. Deretter kan du fylle ut et donorkort, slik at du bekrefter at du vil bli organdonor. Les om hvordan du kan bli organdonor på hjemmesidene til Stiftelsen Organdonasjon.

 

 

Vet du om organisasjoner, prosjekter eller har andre gode tips til hvordan andre kan spre glede ved å gi bort noe de ikke trenger, tips oss gjerne på elisabeth@spreglede.org.